Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

ATmega64L reset pini sorunu

Harun

Mühendis
Katılım
20 May 2021
Mesajlar
3
Mühendis Puanı
6
BÖLÜM
Makine Müh
ATmega64L çipimin reset pininde sorun yaşıyorum. Reset pini ile GND arasında yaklaşık 370 ohm direnç ölçüyorum. Bu durum çipi reset konumunda tutuyor gibi görünüyor. Arduino as ISP ile 10. pin üzerinden reset kontrolü sağladığımda, yeterli akımı sağlayıp reset pinini 5 volta çekebiliyor ve avrdude çipi görüyor, silebiliyorum. Sigorta ayarlarını değiştirdim, program yazabiliyorum ama bootloader çalışmıyor. Daha önce iki yanıp bir sönme şeklinde çalışan LED göstergesi de artık çalışmıyor.

Reset pinine bir NPN transistör bağlayarak kontrolü sağladım, üzerine LED de ekledim ve çalıştığından eminim. İmza okunuyor, IDE'de bootloader görünüyor fakat yüklediğim kod çalışmıyor. Reset pinini tamamen yalıttım, direncin çip içinde olduğundan eminim. HVPP ile çip ayarlarını yaparken bir hata yapmış olma ihtimalim var. Benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Çipi kurtarma yöntemleri var mı? Geçtiğimiz aylarda benzer sorunlarla karşılaştım. Yardımcı olabilir misiniz?
 

Son kaynaklar