ATmega64L çipimin reset pininde sorun yaşıyorum. Reset pini ile GND arasında yaklaşık 370 ohm direnç ölçüyorum. Bu durum çipi reset konumunda tutuyor gibi görünüyor. Arduino as ISP ile 10. pin üzerinden reset kontrolü sağladığımda, yeterli akımı sağlayıp reset pinini 5 volta çekebiliyor ve avrdude çipi görüyor, silebiliyorum. Sigorta ayarlarını değiştirdim, program yazabiliyorum ama bootloader çalışmıyor. Daha önce iki yanıp bir sönme şeklinde çalışan LED göstergesi de artık çalışmıyor.
Reset pinine bir NPN transistör bağlayarak kontrolü sağladım, üzerine LED de ekledim ve çalıştığından eminim. İmza okunuyor, IDE'de bootloader görünüyor fakat yüklediğim kod çalışmıyor. Reset pinini tamamen yalıttım, direncin çip içinde olduğundan eminim. HVPP ile çip ayarlarını yaparken bir hata yapmış olma ihtimalim var. Benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Çipi kurtarma yöntemleri var mı? Geçtiğimiz aylarda benzer sorunlarla karşılaştım. Yardımcı olabilir misiniz?
Reset pinine bir NPN transistör bağlayarak kontrolü sağladım, üzerine LED de ekledim ve çalıştığından eminim. İmza okunuyor, IDE'de bootloader görünüyor fakat yüklediğim kod çalışmıyor. Reset pinini tamamen yalıttım, direncin çip içinde olduğundan eminim. HVPP ile çip ayarlarını yaparken bir hata yapmış olma ihtimalim var. Benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Çipi kurtarma yöntemleri var mı? Geçtiğimiz aylarda benzer sorunlarla karşılaştım. Yardımcı olabilir misiniz?